Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni értékeinket. Ennek érdekében alkalmazunk különböző riasztó rendszereket, a védendő értéktől, objektumtól függően.
Azzal tisztában kell lennünk, hogy a riasztó rendszerek nem védenek meg, hanem jeleznek. Jelzik, ha valami olyan történik, ami a távollétünkben nem kellene, hogy megtörténjen.
Jelzik az illetéktelen behatolást, füstöt, hőt, egyéb gázokat, vízbetörést, falbontást, stb.
És értesítenek is minket, amennyiben a jelzések továbbítása megfelelően van beállítva. Ez egy másik lényeges szempont. Azok a riasztó rendszerek amik nem továbbítják a jelzéseiket sehova, nem sokat érnek.

 

Ne bízza értékeit, ingatlanja biztonságát a szomszédokra vagy a járókelőkre!

Az informatika adta lehetőségeknek köszönhetően mód van nem csak SMS alapú értesítésre, hanem e-mail-en vagy applikáció keresztül történő értesítésre is, valamint távfelügyeleti szolgáltatók felé is képes a rendszer továbbítani a jelzéseit. Ennek köszönhetően nem nekünk kell értesíteni a hatóságokat, hanem a távfelügyeleti szolgáltató közvetlenül értesíti a rendőrséget, ami nagy mértékben felgyorsítja a reakció időt egy betörés esetén.

 

Egy riasztó rendszer kiválasztása és kiépítése szakértelmet és tapasztalatot igényel.
Minden helyszín, így a szükséges rendszer is egyedi. Itt nincsenek sablonok. Mások a körülmények, az igények, a kockázatok. Egy rendszer kiépítésének az első lépése ezért a tervezés. A helyszín megismerése, felmérése valamint a megrendelői igények felmérése. Csak így lehet egy ár-érték arányban megfelelő és az optimális biztonsági szintet megvalósító rendszert összeállítani.

Egy jól megtervezett és kiépített riasztó rendszer nem csak az ingatlant védi, nem csak a tulajdonos nyugalmát szolgálja, hanem csökkentheti a biztosítási díjat és növelheti az ingatlan értékét is.

 

Az általunk szerelt riasztórendszerek mindegyike rendelkezik MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősítéssel, így a biztosító felé történő megfelelés garantált.

 

Tovább növelheti a biztonságot és a kényelmet is, ha a riasztó rendszert összekötjük egy kamera rendszerrel is. Így riasztáskor meg is tudjuk nézni, hogy mi történik a helyszínen.

De összekötheti öntöző rendszerrel, fűtési rendszerrel, kapunyitóval, világítás vezérléssel, így teljes felügyeletet alakíthat ki otthona felett.

 

 

Ne bízza értékeit összetákolt rendszerre, terveztesse meg és építtesse ki riasztó rendszerét szakemberrel!