A kamera rendszerek feladata, hogy rögzítsék, dokumentálják az eseményeket az épület bejáratainál vagy egyéb fontosabb területein, visszajátszható módon. Egy jó minőségű és jól elhelyezett kamera rendszer nem csak elrettentésül szolgálhat, ami sok kísérletet is meg tud akadályozni, hanem garantálja, hogy megfelelő felvételek állnak majd rendelkezésünkre.

A mai rendszereket könnyen felügyelhetjük mobil eszközökről is (amennyiben van internetelérés a helyszínen), így figyelemmel tudjuk kísérni az adott helyen történő eseményeket internetkapcsolat segítségével, amikor esetleg több száz, vagy akár több ezer kilométer távolságra vagyunk a helyszíntől.
Értesítést is kaphatunk a rendszertől, egy előre meghatározott esemény bekövetkeztekor, ami lehet mozgás, vonalátlépés, területre történő be- vagy kilépés, otthagyott tárgy, elmozdított tárgy, stb. Az értesítést továbbíthatja a rendszer e-mail-ben, sms-ben vagy mobiltelefonos applikáción keresztül.

Sokszor, sok helyen lehet olvasni könnyen, gyorsan összeállítható rendszerekről. Akár saját kezűleg is összerakhatja az ember. Nem olyan bonyolult az. Arról viszont már kevés szó esik, hogy ezeknek a rendszereknek a képminősége messze nem olyan, ami elfogadható és értékelhető lenne, a felhasznált alkatrészek nem tartósak (hamar tönkremennek), nem védenek a fizikai behatásoktól, rongálástól (gyenge anyagból készül és ezért ha magasan is van, könnyű összetörni), nem beszélve az esetleges informatikai biztonsági hiányosságokról.
Nem mindegy, hogy milyen a kép nappal, szembe fénynél, vagy éjszaka. Ezen tulajdonságokról nem lehet meggyőződni, ha látatlanban vásárolunk. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt eszköz képe esetleg szemcsés, éjszaka pedig értékelhetetlen. Pedig egy kamerarendszer alapfeladata, hogy segítséget nyújtson a behatolók azonosításában. Ha a kép minősége nem megfelelő, akkor az arra a rendszerre fordított összeg kidobott pénz.

Ne dőljön be az olcsó reklámoknak! Szereltessen megbízható, minőségi kamera rendszer.